3791582 S Tog

Bliv stående eller sid af?

  • Ikke kategoriseret

Mandag morgen; et B-tog aflyses. Følgelig er det næste propfyldt allerede fra 2. station. Lige bag efter kører et E-tog der ikke kan overhale, og som ekstraordinært standser på alle de mindre stationer – nu vi alligevel er her … Og nu anledningen til denne blogpost: I det mere end for-en-mandag-morgen-rart sammenpressede B-tog foran opfordres passagerer til at stige ud på en station, vente to minutter og så finde en plads – langt bedre plads – i E-toget. Det vil gøre det lettere for B-toget at komme hurtigt afsted; det vil gøre det hurtigere for E-toget at komme frem, og det bør i bund og grund give alle passagerer en bedre oplevelse. Nogle ville kalde det en win-win-situation, andre ikke.

… Og så tænker I måske: Hvad skete der så? Ja, tænk. Ingenting. Derfra hvor jeg stod og blev stående, var der i hvert fald kun ganske få som satsede to minutter – to minutter for fællesskabet og for komforten.
Det er da tankevækkende … Opfordrede de til det samme på perronerne på de stationer vi kørte forbi? Kunne højtalerstemmen have opfordret til det mere end én gang? Skulle højtalerstemmen (eller en anden ‘voksen’) have givet en egentlig ordre? Spørgsmålene presser sig på mens det fører videre til tanker om hvordan de bedste intentioner og rationelle forslag ikke er sikret succes. Gode møder i tog er typisk spontane og kan udfolde uventede perspektiver og indsigter. Dagens massemøde hører ikke til dem.
… Hvorfor jeg ikke skiftede tog? Ha! Min cykel stod allerinderst. Jeg kunne ingenting andet end observere og således starte ugen reflekterende over dansk (tog)mødekultur og spilteori.
God uge! Cykl!