IMG 4635

I fællesskab, i iver, ildhu og med tro på fremtiden: Gung Ho!

Et enkelt udtryk, Gung Ho, falder mig ligefor i denne tid. Selv om det er et udtryk man ofte forbinder med amerikanske marinesoldaters kampråb inden krig, død og ødelæggelse, har det et andet liv og en anden historie inden: Arbejde sammen! Og det er da så fint som noget.

Hvad skal vi så arbejde sammen om? Fremtiden, venner! Jeg har set den – den tegner lyst. Jo, for det kan da godt være at der er mange udfordringer indenbords og indenjords, men hvis vi står sammen, tror på det og ser det fælles, store mål – jeg mener: ‘fælles, store mål’ – så kan vi gøre det.

For tiden har jeg den udelte fornøjelse at arbejde sammen med ingeniører og ikke-ingeniører om en dag der lader nutiden være fortid for en stund. IDA Future Talks har vist sig at være en eksplosiv oplevelse og rejse fordi det hele griber om sig og er blevet et event, et fænomen og en fest alle kan bidrage til. Der er den unge dansker som vælger at ofre sig for i Menneskehedens navn (stort M, den er god nok) og tage med til Mars hvis det skulle være … Der er forskeren som arbejder med programmerbare grundstoffer – Det periodiske System er ikke længere endestationen; nu printer vi bare nogle nye grundstoffer … Der er bryggeren som bruger enzymer til at gøre øllet endnu bedre … ok, der er et væld af andre som slet og ret er med til at tegne en fremtid som tegner lys fordi vi går den i møde sammen, i iver og med ildhu.

Gung Ho!