Mere af det, tak!

  • Ikke kategoriseret

 

 

Hvis nogen havde spurgt mig for to uger siden, hvem Felix Baumgartner og Joe Kittinger er, så må jeg indrømme, at jeg ikke kendte svaret. Det har ændret sig nu, og jeg sad selv foran skærmen i går med små sommerfugle i maven og så til, da Felix i ni minutter og tre sekunder styrtede mod jorden. Lige meget om man synes, han er gal eller genial, må man sige, at han er en mand med en stærk passion og gnist – og det kan vi lide!

Selvom Felix har slået en 52 år gammel rekord og fik mennesker over hele kloden til at holde vejret, så finder man i dag en del kritiske røster på de sociale medier, som ytrer, at Felix tog springet for at booste sit eget ego og at den viden han har indsamlet er værdiløs. Det er ikke en diskussion jeg vil gå ind i, men derimod synes jeg, det er interessant at tænke over, hvorfor Felix fascinerer så mange. Det er ikke fordi jeg er særligt interesseret i hverken rum-turisme, faldskærmsudspring eller verdensrekorder, men jeg har alligevel lyst til at høre Felix fortælle historier. Hvad tænkte han, da han sprang? Hvorfor blev han grebet af faldskærmsudspring?, og hvordan er det at bruge fem år af sit liv på et projekt, som i princippet er overstået efter et par timer i luften?  Når en person brænder for en sag, så bliver det nemlig pludselig for alvor spændende at følge med i hans eller hendes projekter – det kan vi lære af og vi kan med fordel bruge det i andre sammenhænge.

 

Det handler ikke om verdensrekorder

Grunden til at jeg, og mange mange andre, har hørt om Felix Baumgartner er den massive medieeksponering, som hans rekordforsøg har fået. Det handler om den gode historie, om verdensrekorder og om liv og død. Men mindre kan også gøre det!

Der er mange steder, hvor det kunne være sjovt, interessant –og ikke mindst givende på mange plan – at kende mere til de passioner som driver os hver især! Hver eneste dag er der mange, som bryder lydmuren – om end kun i overført betydning. Det gør det dog ikke mindre interessant! Et af de steder, hvor vi kan blive meget bedre til at udforske disse passioner er på arbejdspladsen. Det er her, du bruger de fleste af dine vågne timer, men hvor godt kender du i virkeligheden dine kollegaer – altså udover at du ved, at det er Anders, som laver løn og Betina som står for markedsføringen? Ved du, hvad de brænder for? Hvis vi tager vores passion med på arbejde, tror jeg på, at det kan bidrage positivt til virksomheden. Jeg tror på, at det der sker når vi deler vores passioner, som både kan have faglige og sociale afsæt, er, at det styrker de menneskelige relationer og på lidt længere sigt vil det også smitte positivt af på bundlinjen. Det er derfor vi arbejder passioneret med passion!

Jeg vælger at se bort fra dem, som synes, at Felix ’ikke skal tro, at han er noget’ og i stedet hylde hans gnist og passion – mere af det, tak!