Candle 1042087 1920

Serendipitet eller tunnelsyn?

  • Ikke kategoriseret

Et af mine favoritbegreber er serendipitet som jeg også har skrevet om før, både her og andetsteds, kunsten at finde ting man ikke vidste man ledte efter – og så formå at ‘få noget ud af det’ … Det er hverken den eneste eller mest elegante forklaring på hvad ordet dækker over, men det er nu en gang dækkende for hvad jeg selv tænder på: De små eller store uventede møder her i livet, møder med mennesker der kan og ved ting jeg ikke aner noget om, møder med viden og indsigt i områder der ikke ellers har noget som helst at gøre med hvad jeg er i gang med … og så alligevel.

Serendipiteten handler om at være nysgerrig på alt det vi ikke regner med, det vi ikke forventer, og så tænke det ind i boksen, ind til det vi i forvejen ved og kan og gør. Eller ikke gør, men kunne gøre.

Alle taler om at tænke uden for boksen, men jeg synes ofte vi overset at vi er nødt til at forholde os til den boks. Input, indfald og ideer som hentes udefra, og som kan berige os til nysyn, ny tænkning og nye perspektiver er dét vi for ofte overser i vores fortravlede drift – dér hvor vi i forskellig grad lever med og i et tunnelsyn, og hvor det handler om næste deadline, smarteste (korteste) vej igennem og det som virkede sidst. Det er der g0d fornuft i, selvfølgelig er der det. Men bliver vi klogere, får vi de nye radikale ideer eller det benspænd som giver os den uventede genvej? Nej vel?

Her få timer inden #Ignite28 afholdes, er jeg overbevist om at jeg i aften ved ting jeg her og nu ikke engang har sorteret fra i mit hverdagsverdensbillede – det er der slet ikke. Endnu. Om få timer har 14 passionerede mennesker gjort mig klogere på nye perspektiver, og min boks er både beriget og sjovere at kæmpe med. Skal I med?

Find ud af mere om Ignite Denmark på www.ignitedenmark.dk eller www.facebook.com/ignitedenmark.dk – find hundredevis af gode videoer på Youtube fra Danmark og hele resten af verden (ok, dele af hele resten af verden).