Hakunamatata 666532 1920

Vi hænger i sproget

  • Ikke kategoriseret

“Vi hænger i sproget”, sagde Niels Bohr igen og igen for at lægge vægt på, at hvis ikke vi formår at tale sammen og kommunikere uden misforståelser, når vi ikke længere.

Jeg har tidligere tilføjet ‘ja ja, vi hænger nok, men vi hænger ikke fast’. Så længe vi prøver – så længe vi taler sammen i forsøget på at nå fremad, er der håb. Det er altså i min optik samtalen der er det afgørende, dialogen, viljen – mødet. Når vi mødes, taler vi sammen; vi taler sammen før og efter vi mødes, men mødet kan være den forløsende faktor.

Anne Dalgaard har på sin (altid interessante, altid spidse) blog netop skrevet om det der skal til, i dialogen mellem dem der køber og afholder møder på den ene side, og dem der leverer infrastruktur, logistik o.a. på den anden.  Det handler om dialogen – men også om viljen til at se nysgerrigt uden for egne cirkler. Dét ser jeg noget rigtigt i, og jeg tror den vilje hænger sammen med en smule mere legelyst og risikovillighed.

Er vi klar til det? At lege og løbe risici? Vi er nødt til det. Vi når bare ikke længere hvis ikke vi gør det. Og jeg glæder mig til at være med.

 

God påske. Uanset hvor, uanset hvad, uanset hvorfor: Tal sammen!